TJ SOKOL Dobříš - Úspěchy tanečního oddílu
Datum 7.10.2008 21:50:00 - Téma: Taneční oddíl
     Se začátkem školního roku i nám, tanečním párům, začala nová taneční sezóna, a tak je načase ohlédnout se poté staré, která Tanečnímu Klubu Sokol Carola Dobříš přinesla nemalé úspěchy.
     Naše páry se minulý rok hned šestnáctkrát probojovaly do finálových kol tanečních soutěží-z toho sedmkrát vystoupaly na stupně vítězů.
     Jan Gregorek se se svoji taneční partnerkou Lucií Houdkovou umístili na krásném čtvrtém místě na Mistrovství Prahy.Tento pár musel letos opustit kategorii juniorů, aby si poprvé zasoutěžil v kategorii dospělých, kde se však předvedl v nejlepším světle a téměř dosáhl na cenný kov.
     Stanislav Jílek a Zuzana Imryšková se po několika bramborových medailích konečně prosadili v Hradci Králové, kdy v kategorii standardních tanců dosáhli na třetí místo, jež je vyneslo do vyšší třídy A.
     Ondřej Suchan s Kateřinou Rambouskovou si po velice pěkných výkonech odvezli domů tři bronzové medaile ze standardních tanců a tím se v této sezóně stali druhým nejúspěšnějším párem našeho klubu.
     Tím nejlepším byl náš nejmladší taneční pár Vojtěch Kunc - Nikola Petáková, kteří si po dvou třetích místech dotancovali i ke kovu nejcennějšímu, když se v Příbrami umístili na prvním místě.
     Naše páry se však v minulé sezóně účastnily i jiných tanečních aktivit. V květnu se Carola podívala do Chrudimi na Mistrovství ČR ve formacích a plesových choreografií. Ve spolupráci s TŠ Standardklub Praha se osmi-párová valčíková formace Na krásném modrém Dunaji předvedla v plné své kráse a protančila se k nečekanému třináctému místu, a velmi ostře se tak prosadila v mezinárodní konkurenci, která se skládala hned z dvacetišesti formací. Týden na to se pak ukázala na tradiční soutěži O Kutnohorský Groš, kde už jí druhé místo prostě nemohlo uniknout.



     Ovšem ani o letních prázdninách nemají tanečníci čas na odpočinek. Probíhají nesčetná taneční soustředění, letní festivaly a mnohé další aktivity. I my jsme letos na jeden takový festival zamířili a to přímo do Chorvatska na Makarskou riviéru, kde si tanečníci užili příjemnou „pracovní“ dovolenou. Ve spolupráci s TŠ Standardklubem Praha jsme připravili hodinovou taneční show, ve které jsme Chorvaty okouzlili třemi formacemi a patnácti ukázkami standardních a latinskoamerických tanců. Po obrovském úspěchu a velké odezvě chorvatského publika jsme byli požádáni o opětovné účinkování našich klubů na příštím festivalu nesoucí jméno Makarské léto, kterou jsme nemohli odmítnout. Největší aplaus samozřejmě sklízeli ti nejmenší Vojta Kunc s Nikolkou Petákovou si svým uměním podmanili veškeré publikum a jejich vystupování sklízelo nekonečné ovace.
     Na závěr chci poděkovat všem tanečníkům za jejich nemalé úsilí a práci, za reprezentaci našeho klubu doma i v zahraničí.Gratuluji jim k jejich úspěchům a přeji hodně štěstí a úspěchů v životě i na tanečním parketě.
Stanislav Jílek