TJ SOKOL Dobříš - TJ Sokol Dobříš má dalšího mistra ČR - C.M.T.A.
Datum 14.9.2014 10:46:43 - Téma: Thajský box
     Dne 12. 6.2014 si na akci Gibu fight night náš závodník Bernard Plavec zaslouženě vybojoval pod vedením svého hlavního trenéra Jiřího Kotuliče, asistenta trenéra Jana Soudka a Luboše „Hyeny“ Vrňaty mistrovský pás a stal se tak mistrem ČR 2014 v Muay thai ve váze – 79,38 kg – C.M.T.A.
     V roce 2013 se thaiboxeři Bernard Plavec a Jan Saudek (asistent trenéra) pod vedením svého trenéra Jiřího Kotuliče zúčastnili soutěží pořádaných českou Muay thai asociací (C.M.T.A.) zastoupenou prezidentem Petrem Otichem. Krom účasti v mezinárodním mistrovství České republiky v Muaythai jsme se zúčastnili Galavečera bojových sportů v Příbrami. Galavečer měl velký ohlas a ze strany diváků se dočkal velké účasti (cca. 1000 diváků).
     První kolo MČR se konalo pod hlavičkou C.M.T.A. v prostorách hotelu Olšanka v Praze. Této akce se zúčastnili velvyslanci Thaiské ambasády. Účast na této akci je pro nás velkou ctí. Klub na této akci prezentoval Bernard Plavec, kterému se v nelehkém klání podařilo zvítězit. Další kola se již tradičně konala v tělocvičně na Pankráci v Praze.
     Příbramský Galavečer "Sapho of nigh" pořádal klub The Champions (klub zastupuje Jan Kotrč) pod hlavičkou C.M.T.A. Náš klub na této akci v profesionálním zápasu zastupoval thaiboxer Bernard Plavec. Soupeř pocházel z klubu, který vede česká star bojových sportů Ondřej „Spejbl“ Hutník. Tento zápas sice nebyl z naší strany výherním, ale s kvalitně připraveným borcem od „Spejbla“ jsme si neudělali ostudu a náš borec předvedl kvalitní výkon.
     Letošní rok jsme opět zahájili svojí účastí v MČR Muay thai 2014. Naše pozornost se upírala směrem k finále o mistra CŘ, které se konalo 12.6.2014. S naším bojovníkem Bernardem Plavcem jsme se probojovali kvalifikačními zápasy, kde se nám vedlo a podařilo se s konečnou platností probojovat do finále o mistra CŘ v Muay thai. Už samotná kvalifikace je úspěchem a důkazem toho, že jdeme správným směrem. Z kvalifikačních zápasů lze zmínit zápas s bojovníkem Janem Trilidou, který se připravuje ve velmi kvalitním klubu MT Brno pod vedením trenéra Karla Kaisera. Jan Trilida měl za sebou již několik poloprofesionálních zápasů a byl Bernardovi více než důstojným soupeřem. S tímto bojovníkem se Bernard střetl v kvalifikačních bojích celkem dvakrát. První duel skončil remízou. V druhém duelu se Bernard prosadil používáním tvrdých technik loktů a kolen a zaslouženě vybojoval vítězství.
     Finále o mistra ČR v MUay thai – C.M.T.A. se konalo 12.6.2014 na akci Gibu fight night v Tip sport aréně v Pražských Holešovicích. V prvé řadě na této akci proběhly zápasy o mistra ČR amatérů v Muay-thai, po kterých následovaly profesionální zápasy. Zde se představili jedni z nejlepších českých profesionálních bojovníků, kteří se utkali se zahraničními hvězdami bojových sportů. Na akci byly k vidění hvězdy celosvětového formátu jako například Jerome le Baner K 1 nebo Remi Bonjansky. Z českých bojovníků byli k vidění Ondřej „Spejbl“ Hutník, Tomáš Hron, Jiří Žák, Daniel Landa a další. Akci sledovalo několik tisíc diváků a jednalo se bezesporu o jednu z největších akcí bojových sportů v ČR. C.M.T.A. zastoupená prezidentem Petrem Otichem neponechala nic náhodě a připravila kvalitní podívanou a zážitek všem zúčastněným.
     Bernard se o titul utkal ve váhové kategorii – 79,38 kg. Soupeřem mu byl kvalitně připravený borec Lukáš Nořinský z klubu Thai-box Devils Třebíč. Borci si od prvního kola nic nedarovali a předváděli kvalitní zápas. Bernard se prosazoval tvrdými kombinacemi, v nichž nebyla nouze o lokty a kolena. Svého soupeře zdolal ve třetím kole a zaslouženě vyhrál. Vybojoval mistrovský pás a stal se mistrem ČR 2014 v Muay thai ve váze – 79,38 kg.
     J. Kotulič