TJ SOKOL Dobříš - 17. a 18.kolo Ligy 2012/13
Datum 15.7.2013 23:09:26 - Téma: Florbal muži
     TJ Sokol Břevnov „B“ 3 : 5 TJ Sokol Dobříš (1:1) (1:1) (1:3)
     Přímý souboj o druhé místo vyvrcholil v 17. Kole a vědělo se, že v případě vítězství budeme mít zaručené 2.místo, a tak i přímý postup do 4.ligy. Do zápasu jsme my i soupeř vstoupili opatrně a tak první gól padl až přesně po deseti minutách hry, kdy jsme se ujali vedení, ale hloupou naší chybou jsme inkasovali šestnáct vteřin před koncem třetiny.
     Druhá třetina se jala ve stejném duchu a také skončila 1:1. A tak scóre po dvou třetinách bylo 2:2 a vypadalo to, že tento mač nejspíše skončí i remízou, ale do třetí třetiny jsme vstoupili mnohem aktivněji a soupeř vypadal velice unavený, jelikož v nohách měl už jeden zápas a to ještě zápas, který prohrál bez vstřelené branky. V polovině třetiny jsme se ujali vedení 3:2 a to drželi až do poslední minuty zápasu, která byla opravdu strhující a bez náznaku nějaké taktiky či strategie, což je nám vlastní. Během této poloviny zběsilé poslední minuty jsme vstřelili nejprve my dvě branky a vedli 5:2, ale ukázalo se, že soupeř to ještě nezabalil a opět šestnáct vteřin před koncem dal na 5:3 a měl poté ještě dvě tutovky, které nedal. Díky bohu, že jsme nedostali na 5:4, protože by to byli ještě horké chvíle pro náš tým, a tak jsme si díky této výhře zaručili 2.místo a postup do vyšší a to 4.ligy !!!
     Branky: Šimek Jaroslav, Vrba Jan, Teringl Evžen, Kadlec Tomáš a Bolek Matouš
     Asistence: 2xTeringl Evžen, Melša Václav a Vrban Jan

     TJ Sokol Dobříš 14 : 1 Fbk VŠSK PedF UK (5:0) (2:0) (7:1)
     K tomuto zápasu není moc co dodat. Od začátku zápasu jsme věděli, že jsme papírový favorit a když jsme viděli, že soupeři mají jen 5+1, tak jsme si neděli starosti. Naši hráči si v klidu zahráli a zastříleli si a neslo se to v pohodovém duchu, a tak jsme jen utvrdili naší 2.pozici v tabulce.
     Branky: 6x Šimek Jaroslav, 3x Vrba Jan, 2x Vít Kašpar, 2x Bolek Matouš a Paul Vojtěch
     Asistence: 4x Melša Václav, 3x Paul Vojtěch, 2x Teringl Evžen, Vrba Jan, Brabec Jakub, Kadlec Tomáš a Šimek Jaroslav

     I po osmnácti zápasech jsme na druhé pozici o kterou již nemůžeme přijít a zůstaneme definitivně na 2.místě. Do konce soutěže zbývají 2 zápasy, které budou čirou formalitou.