TJ SOKOL Dobříš - Memoriál J. Ledvinky 3.9.2011
Datum 18.9.2011 13:00:00 - Téma: Florbal muži
     Jako každý rok se v dobříšské sportovní hale uskutečnil florbalový turnaj za uctění památky bývalého spoluhráče J. Ledvinky.
     Turnaje se zúčastnilo 6 týmů, které byly rozlosovány do dvou skupin po třech. Vítězové skupin postupovali přímo do semifinále a týmy z druhých a třetích pozic se křížem utkali o další setrvání v turnaji. Zápasy byly odehrány ve vysokém tempu a na velmi dobré florbalové úrovni.
     Náš tým vstoupil do turnaje prohrou s příbramským FBC, ovšem z této porážky jsme se velmi rychle oklepali a v dalším zápase jsme doslova „rozstříleli“ Horoměřice poměrem 8:3. V zápase o semifinále jsme dostali nám velmi dobře známé borce z Mníšku a i přes nepovedený začátek (během 5 minut jsme prohrávali 0:2) jsme se „kousli“ a otočili jsme zápas na 4:2. Nyní nás tedy čekalo semifinále a v něm soupeř, který měl v nohách o jeden zápas méně. Se Suchdolem jsme sehráli velmi vyrovnaný zápas a v závěru jsme ubránili těsné vítězství 5:4.
     Finále!.. Tým plný zkušených hráčů čekal ve finále tým, který sází spíše na dravé mládí a vzhledem k tomu, že jsme měli ještě o jeden odehraný zápas více než Příbram, nás pasoval spíše do role outsiderů. Ale pozor!.. Dobříšští matadoři měli dokonce i na vítězství! Dvě minuty před koncem jsme vedli o jednu branku. Naneštěstí jsme inkasovali a celý zápas dospěl za stavu 4:4 do prodloužení, ve kterém měli více štěstí hráči FBC a vítězným gólem stvrdili svůj triumf na tomto turnaji. Sokol Dobříš nakonec tedy skončil na krásném
2. místě Nejlepším brankářem byl vyhlášen Petr Bláha (Sokol Dobříš) a za nejužitečnějšího hráče byl zvolen Michal Tošovský z FBC Příbram.
     Chtěl bych poděkovat všem hráčům a zároveň pořadatelům za výborně zorganizovaný turnaj.

     Skupina A
Dobříš x FBC Příbram 3:5
Dobříš x TBC Horoměřice 8:3
TBC Horoměřice x FBC Příbram 3:5

     Skupina B
Mníšek x FBK Suchdol 2:4
Mníšek x Tatran Sedlčany 1:3
FBK Suchdol x Tatran Sedlčany 5:2

     kvalifikace o semifinále (2Ax3B, 2Bx3A)
Dobříš x Mníšek 4:2
TBC Horoměřice x Tatran Sedlčany 9:1

     semifinále
Dobříš x FBK Suchdol 5:4
FBC Příbram x TBC Horoměřice 3:0

     finále
Dobříš x FBC Příbram 4:5 po prodl.

     Konečné pořadí
1. FBC Příbram
2. Sokol Dobříš
3. FBK Suchdol
4. TBC Horoměřice
5. Tatran Sedlčany
6. Mníšek pod Brdy

Vojtech Paul