TJ SOKOL Dobříš - Aktuální výsledky – 10. 1. 2009
Datum 23.1.2009 20:00:00 - Téma: Florbal muži
TJ Sokol Dobříš - FBC Sokol Hudlice - 10:5 (2:2, 5:1, 3:2)
     Za mrazivého sobotního rána vyrazili hráči Dobříše na další klání florbalové ligy tentokráte do nafukovačky do nedalekého Kladna. Zima byla opravdu třeskutá a v každém se probouzely pochyby zda klima v nafukovací hale bude odpovídající herním aktivitám. Kladenská hala je však na velmi dobré úrovni a ani venkovní 15ti stupňové mrazy nebyly znatelné. Do sestavy Sokola Dobříš se zapojil také mladý a perspektivní nováček Tomáš Pleticha, od kterého je očekáván velký přínos.
     Po krátkém rozcvičení tedy nastal čas na nemilosrdné zápolení. Tým Hudlic je současným, pro nás překvapivým, leaderem soutěže, jelikož jej známe z předchozí sezóny, kdy od nás dvakrát pocítil chuť porážky a jeho kvality příliš neodpovídají první příčce soutěže. Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně a rychle vedli 2:0, ovšem Hudlice záhy srovnali krok a posléze i stav. Utkání bylo plné střetů, emocí, vyloučení a hlavně branek. Vyrovnaný účet byl ještě za stavu 3:3, ovšem pak jsme se několika bleskovými, dobře zakončenými akcemi, dostali do čtyřgólového trháku a o souboji s vedoucím týmem soutěže bylo rozhodnuto. Dokonce se nám podařilo nastřílet i vytouženou desítku…

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Vláďa Drnec (Petr Veselý)
Petr Švancar (Vláďa Drnec)
Petr Švancar (Vláďa Drnec)
Honza Vrba (Martin Fic)
Evžen Teringl (Petr Bláha)
Martin Fic (Honza Vrba)
Martin Fic (Bez asistence)
Honza Vrba (Martin Fic)
Honza Vrba (Petr Švancar)
Martin Fic (Jarda Šimek)

FBC Zdice - TJ Sokol Dobříš - 3:4 (1:0, 0:4, 2:0)
     Hráči klubu FBC Zdice se hned od počátku zápasu sympaticky snažili s rychle se pohybujícími, dobře kombinujícími dobříšskými Sokoly držet krok. Nicméně tento herní styl fungoval asi jen první třetinu, kdy dokonce vstřelili vedoucí branku. Od začátku druhé třetiny se však od dobříšských, na svatyni FBC valil jeden útok za druhým a excelentně chytající gólman měl plné ruce i nohy práce. Nebýt jeho perfektního výkonu inkasovali by Zdice ještě o několik branek více. Nepředbíhejme ale událostem. Celá druhá třetina se hrála prakticky na jednu branku, ale nepřesnost v zakončení a již zmiňovaný brankář, zabraňovali Sokolům ve skórování. Pak ale přišla spásná tříminutovka kdy dobříšští vstřelili tři branky, a stali se tím, kdo určuje tempo zápasu. Další a další útoky na zdecimovaný tým Zdic ovšem nepřinesl žádné další ovoce. V poslední třetině už dobříšští pouze kontrolovali hru, když dokonce dvakrát lehkomyslně inkasovali, avšak vítězství si již vzít nenechali. Sokolové tak prodloužili svou neporanitelnost na 5 zápasů v řadě a poprvé v letošní sezóně přivezli plných 6 bodů. Následující velkolepá oslava se konala na mysliveckém plese ve Svatém Poli, kde se obě vítězství náležitě oslavila.

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Vláďa Drnec (Míra Bžoch)
Honza Vrba (Martin Fic)
Martin Fic (Honza Vrba)
Honza Vrba (Martin Fic)