TJ SOKOL Dobříš - Aktuální výsledky – 26. 10. 2008
Datum 1.11.2008 21:40:20 - Téma: Florbal muži
     Jistě už jste netrpěliví a lační po novinkách z nové florbalové sezony, která začala na sklonku září letošního roku. Tudíž se pohodlně usaďte, k ruce si vezměte něco dobrého k jídlu či pití a připravte se na komentáře z těch nejžhavějších zápasů letošní sezony.
     Pro začátek jen pár změn v sestavě oproti loňskému roku: Na pozici gólmana přešel Luděk Pasecký do extraligového Chodova, a tak je nyní naší jedničkou Petr Bláha, přičemž kapitánskou pásku po Luďkovy převzal dlouholetý pilíř mužstva Evžen Teringl Také v řadách našich beků došlo k menším změnám, kdy došlo k posílení navrátivším se Liborem Stodůlkou, který v minulých letech válel v soutěžích o něco kvalitnějších. Jinak se naše sestava celkem nijak nezměnila, jen čas od času nějaké to zranění či jiná indispozice.
     A nyní již pojďme nahlédnout do dění v samotných zápasech, ve kterých jsme se my jako hráči a rozhodně ani diváci vůbec nenudili.

TJ Sokol Dobříš – FBK Wildcats Praha - 6 : 4 (2:1, 1:3, 3:0)
     Od počátku zápasu bylo na našich protivnících znát značné sebevědomí. Při prvních pohledech na jejich dresy s hlavou predátora a technické dovednosti jsme pociťovali něco více než respekt. Do zápasu jsme vstoupili dobře a první vstřelenou brankou naše nervozita rychle opadla. Hrálo se ve velkém tempu, padaly góly na obou stranách a rozhodně se bylo na co dívat. Až do konce druhé třetiny jsme si drželi jednobrankové vedení, avšak to se ,,kočkám,, podařilo otočit. Na začátku třetí třetiny byl pro nás stav nepříznivý 3:4, jenže Dobříšští jsou chlapi, co z boje neutíkaj a třemi rychlými brankami otočili zápas ve svůj prospěch. Konečné zúčtování v prvním zápase 6:4 v náš prospěch a perfektní vstup.

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Vláďa Drnec (Petr Veselý)
Vláďa Drnec (Evžen Teringl)
Martin Fic (Honza Vrba)
Evžen Teringl (Petr Švancar)
Martin Fic (Petr Veselý)
Míra Bžoch (Vláďa Drnec)

Pallotaikurit – TJ Sokol Dobříš - 8 : 6 (2:2, 1:4, 5:0)
     Další tým, který nás čekal je tým, který v minulých sezónách předváděl perfektní florbal a ukázalo se, že dokáže být velice nevyzpytatelný. Až do konce druhé třetiny, Pallotaikurit nestíhal naší kombinaci, nestíhal rychlostně ani fyzicky a když náhodou skóroval, branka byla většinou náhodná nebo nějaká šílená ,,haluz,,. Na konci druhé třetiny jsme měli utkání pevně v rukou, vedli jsme o tři branky, 6:3, a dohadovali se kolik ji ještě dáme.
     Jenže pak se stalo něco co nikdo neočekával. Nikdo netuší, co se o přestávce mezi druhou a třetí třetinou s Palotaikurits stalo, ale to co předváděli ve třetině třetí za to by se nestyděl ani Tatran Střešovice. Hlavě bojovou hrou dokázali srovnat krok nejen herní, ale i gólový. Borci z Dobříše úplně přestali hrát svou hru, začali se bát o výsledek a dělali mraky individuálních chyb, ze kterých soupeř střílel branky. Prostě a jednoduše, poslední třetina vyzněla jednoznačně 5:0 pro Palotaikurit, celkové zúčtování 8:6 a Dobříšským Sokolům zbyli jen oči pro pláč.

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Jarda Šimek (Petr Švancar)
Fanda Havelka (Jarda Šimek)
Jarda Šimek (Martin Fic)
Petr Veselý (Fanda Havelka)
Honza Vrba (Bez asistence)
Honza Vrba (Martin Fic)

TJ Sokol Dobříš – Red Dragons Hořovice - 7 : 2 (2:2, 3:0, 2:0)
     Tento zápas byl pro nás trochu náročnější, jelikož jsme pořádali celý turnaj toho dne, a tak bylo na programu spoustu práce, stavění mantinelů a vůbec dost organizování. Do zápasu jsme vstoupili nešťastně inkasovaným gólem, avšak to byla jediná slabší chvilka Dobříšského týmu. Za nedlouho po velikém tlaku přišlo vyrovnání a od této chvíle byl zápas zcela v naší režii. Do drtivé střelby jsme hojně zapojovali naše dobře střelecky disponované obránce a náš náskok rychle narůstal. Soupeř se nezmohl prakticky na nic až na pár breaků, které bezpečně likvidoval Petr Bláha jako opora v naší brance. Většinu zápasu jsme jen kontrolovali vedení a v poklidu si tak došli pro zaslouženou výhru 7:2.

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Evžen Teringl (bez asistence)
Honza Vrba (Martin Fic)
Michal rozšafný (Martin Fic)
Evžen Teringl (Petr Veselý)
Vašek Melša (Petr Veselý)
Libor Stodůlka (Honza Vrba)
Evžen Teringl (Vláďa Drnec)

SK Praha 4 IB Vodolka – TJ Sokol Dobříš - 9 : 3 (2:1, 4:2, 3:0)
     Základním elementem tohoto zápasu nebyla ani kombinace ani lepší techniky hráčů ani rychlost ani prostě a jednoduše kvalita, nýbrž fakt, že rozhodčí, kteří tento zápas pískali byli velmi dobrými přáteli Vodolky. Nutno uznat, že Vodolka byla po celý zápas lepším týmem a nebýt komediálního výkonu rozhodčích, stejně by zvítězila. Proto nenacházím pochopení pro mentální pohnutky rozhodčích, kteří vystupovali jako arogance sama, vymýšleli si co mohli, místa rozehrávek určovali snad aby nemuseli daleko chodit a většinu zákroků odpískali přesně naopak. No prostě hrůza a děs a známka od nezávislého delegáta 4,75 známkováno jako ve škole, tzn. výkon úplně na draka. Na konci zápasu byl rozdíl ve skóre úplně propastný 9:3 a naše nervy brutálně pocuchané. Doufáme, že to byl nejnevydařenější zápas sezony a že na tyhle ,, černý svině,, už nenarazíme.

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Vláďa Drnec (Vašek Melša)
Jarda Šimek (bez asistence)
Evžen Teringl (bez asistence)

TJ Sokol Dobříš – FBC Zdice - 7 : 7 (4:1, 3:5, 0:1)
     FBC Zdice jsou tradiční soupeř, kterého dobře známe již z loňské sezóny, a se kterým máme dosti vyrovnanou bilanci. Zápas Pro nás začal velice dobře, dali jsme rychlou branku a přidávali další. Sice jsme dostali jeden nepřehledný smolný gól, ale hru jsme měli pevně pod kontrolou. Po první třetině jsme vedli bezpečně 4:1. Dokonce se nám podařilo i zvýšit na 5:1 a posléze na 6:2. Jenže. Asi v polovině zápasu se naše první ,,lajna,, rozhodla, že chce nastřílet mraky branek a pustila se do bezhlavého útočení bez defenzivních úkonů. Výsledkem bylo, že nás soupeř přehrával u nás v obranném pásmu a začal nebezpečně snižovat. Druhá formace se snažila chyby první lajny kompenzovat, což se i dost dařilo, jenže první útok se ne a ne poučit. Jen pro pořádek. První řada vstřelila 2 branky a 6 inkasovala a druhá řada vstřelila 5 branek a 1 inkasovala. Z toho nám vychází i po perfektním vedení, nepříznivý výsledek 7:7.

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Evžen Teringl (Petr Veselý)
Honza Vrba (Martin Fic)
Petr Švancar (bez asistence)
Honza Vrba (Jarda Šimek)
Vláďa Drnec (Petr Švancar)
Martin Fic (Petr Veselý)
Martin Fic (Jarda Šimek)

Rehband Team SSK Future ,,C“ – TJ Sokol Dobříš - 4 : 7 (3:1, 0:5, 1:1)
     Další tým, který se nám postavil do cesty byl SSK Future ,,C“, další rezervní tým extraligového celku se spoustou mladých, perspektivních, technicky i rychlostně vybavených hráčů. Samozřejmě jako vždy z posilami z ,,A“ týmu. Tudíž jsme očekávali velký boj a ani nebyl očekáván příliš příznivý výsledek. Zápas pro nás začal parádně kdy se prosadil Petr Veselý a my překvapivě vedli 1:0, jenže pak Futures ukázali svou sílu a po dalších dvou minutách už vedli 3:1. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale branky do konce první části již nepadly. Druhá třetina pak byla dějištěm velkého obratu. Dobříšští během krátkého časového sledu vstřelili 5 branek, bylo jich plné hřiště, a excelovali jak rychlostně, tak kombinačně, tak důrazem. Prostě skvělá hra ze strany Dobříšských Sokolů. Před třetí třetinou byl stav 6:3 v náš prospěch a my si kladli hlavní podmínku, nezkazit zápas jako s Pallotaikurit, kdy jsme přesně po dvou třetinách vedli 6:3 a nakonec prohráli 8:6. Takticky a ,,odzadu,, jsme kontrolovali zápas a ještě se nám podařilo vstřelit jednu branku. Futures se prosadili už jen v závěru z přesilovky, ale to už bylo na jejich síly maximum. Doposud neporažené Futures jsme tedy překvapivě porazili 7:4.

Branky a asistence za Sokol Dobříš:
Petr Veselý (bez asistence)
Jarda Šimek (Petr Veselý)
Jarda Šimek (Petr Veselý)
Petr Veselý (Martin Fic)
Jarda Šimek (Honza Vrba)
Petr Švancar (Martin Fic)
Honza Vrba (Martin Fic)

Aktuální tabulky k 26.10.2008



Kanadské bodování teamu Sokol Dobříš k 26.10.2008