TJ SOKOL Dobříš - Sezóna 2007/2008 – Zhodnocení
Datum 27.6.2008 13:40:00 - Téma: Florbal muži
     Od počátku září 2007 do konce dubna 2008 zápasili florbalisté, reprezentující TJ Sokol Dobříš, ve 3. lize. Od začátku soutěže bylo známo, že bude minimálně pět ze dvanácti týmů sestupovat a tak bylo třeba soustředit se na každý zápas, jelikož každý bod mohl být rozhodující.
     Po celou sezónu jsme se jako o kámen mohli opírat o dlouholetou, pevně složenou sestavu, přičemž se nám do týmu podařilo začlenit dva perspektivní nováčky. První zápasy se nesly v duchu nesehranosti a menší netrénovanosti hráčů, takže se nebylo čemu divit, když jsme utrpěli pár nepříjemných proher, z nichž asi nejstrašnější byl debakl od B.U.H. Praha 3:11. Postupem času se však tým více a více sehrával a jméno ,,Sokol Dobříš“ začalo protivníky strašit ze spaní. Naše výkony měli stále stoupající tendenci a naše hra se často měnila v exhibiční vystoupení. Vrcholné představení jsme předvedli proti skoro extraligovým Futures Praha, které jsme nemilosrdně rozstříleli 12:4. Za zmínku stojí také regionální derby s klubem FBK Příbram, se kterým naše vzájemné boje vyzněli celkem jasně v náš prospěch.
     Bohužel vrchol naší formy byl přerušen celkem dlouhou přestávkou mezi zápasy v únoru a nám už se nepodařilo na skvělé výkony navázat. Přišel velký šok v podobě porážky se slabším týmem a to hned dvakrát, a z celkem poklidné sezóny se vyklubal boj o udržení ve 3. lize.
     V posledním zápase byl ještě sehrán přímý zápas o údajně nesestupovou šestou příčku mezi námi a Barracudas Slaný, který se nám moc nevyvedl, a bohužel jsme podlehli, nicméně Florbalová unie si lehce pohrála s počtem sestupujících a Slánští se tak stali nejnešťastnějším posledním sestupujícím.
     Z hlediska sestupu se může zdát, že sezóna byla neúspěšná, nicméně přihlédneme-li ke kvalitě konkurence a počtu sestupujících, což je přesně polovina, můžeme alibisticky tvrdit, že to jinak ani dopadnout nemohlo. S předvedenou hrou jsme tedy nakonec velice spokojeni a už v současných chvílích se pilně připravujeme na sezónu následující, kde bychom se rádi pokusili o návrat do 3. ligy.
     Ještě nemůžeme opomenout věcný dodatek: Bohužel sportovní hala na Dobříši nesplňuje požadované parametry na florbalová utkání, tudíž k lítosti naší i našich příznivců, nemůžeme pořádat domácí zápasy v prostorách tohoto sálu. Doufejme tedy, že se tento aspekt, ke spokojenosti všech, nějakým způsobem brzy vyřeší…