TJ SOKOL Dobříš - Vytrvalostní běžci jaro 2008
Datum 27.5.2008 23:50:00 - Téma: Z činnosti oddílů
     Vytrvalostní běžci Sokola Dobříš David Szabo, Jiří Václavík a Bedřich Fuchs zahájili letošní sezonu již na Nový rok v Doksech, v romantickém prostředí Máchova kraje, závodem na 12 km. Dalším zajímavým startem v lednu bylo 16 km z Vlašimi na horu Blaník a zpět. Na těžké, velmi nebezpečné a zledovatělé trati prokázal velkou odvahu především David Szabo.

     Mezitím dokončili sérii závodů Povltavského poháru v oblasti Sedlčanska, Benešovska, Táborska i Lužických hor. V zimních podmínkách měl nejvíce vytrvalosti v kategorii nad 60 let Bedřich Fuchs.
     V dubnu to byly již klasické silniční závody s velkou tradicí - 10 km z Rožmitálu do Březnice a oblíbený, již 50. ročník běhu Kolín - Velký Osek - Kolín v délce 20 km. V rozkvetlém Polabí, na ideálně rovinaté trati je tento závod doslova běžeckou lahůdkou. Úspěšně zvládli běžci tento měsíc i Mezinárodní Pražský půlmaratón.
     Následovaly dva závody, které byly Mistrovstvím České republiky všech kategorií - Pardubický vinařský půlmaratón a Mezinárodní Pražský maratón. Výtečná organizace, krásná trať a účast předních afrických běžců dělá z Pardubického půlmaratónu závod na světové úrovni. Vynikl hodnotný výkon Davida Szabo v osobním rekordu. Pražský maratón v sužujícím horkém počasí zvládl z běžců Sokola nejlépe Jiří Václavík.
     Tento rok čeká dobříšské běžce ještě řada závodů Českého běžeckého poháru, i jiné zajímavé závody v celé České republice, a Bedřicha Fuchse v září Mistrovství světa veteránů v běhu do vrchu, které se bude konat v Jeseníkách.