TJ SOKOL Dobříš - Florbal žáci sezóna 2018/2019
Datum 5.9.2019 21:30:00 - Téma: Florbal žáci
Junioři
     Junioři si pro letošní ročník dali za cíl bojovat o přední pozice ve své soutěži. To se jim většinu času dařilo, ovšem i přesto jsme několik dobře rozehraných zápasů ztratili a tyto poztrácené body nám v závěru sezony zajistily konečné 5. místo. Patřili jsme mezi nejofenzivnější družstva a předváděli jsme aktivní přímočarý florbal.
Dorostenci
     Dorostenci doplatili na jeden z nejmladších týmů ve své soutěži. Kvalita soupeřů byla ve většině zápasů nad naše síly. Ve druhé polovině sezony jsme se navíc vypořádavali s odchodem ch našich tahounů do partnerského oddílu. Všechny zápasy jsme odehráli se ctí, odcházíme plni nových zkušeností s velkým florbalem, které zúročíme v dalších letech.

Mladší žáci
     Přechod mladších žáků na herní systém 5+1 nás nechával v napětí co od této sezony očekávat. Všichni hráči si s touto změnou poradili bravurně. Přestože měli v několika finálových zápasech smůlu a štěstí se k nim mnohdy otočilo zády, vytvářeli si krásnými akcemi desítky gólových šancí, které zúročovali v mnohé gólové hody.

Minižáci
     Naši nejmenší tradičně hráli turnaje Regionální florbalové ligy s týmy z našeho okolí (Milín, Příbram, Jince, Roztoky). První zkušenosti s ostrými zápasy dopadly úžasně a minižáci si vybojovali postup na přebor ČOS do Prahy. Zde po urputných bojích obsadili konečně 4.místo v oblasti Západ. Bramborové umístění nesli hráči těžce, ovšem to v nich zcela jistě příště v podobných bojích probudí ještě větší odhodlání medaili získat!

     V přechodném a přípravném období na další sezonu nás čeká několik akcí a turnajů (FatPipe Open v Plzni, Ostrava cup, Pohár Českého Florbalu, Soustředění na Špičáku či krátké herní soustředění mužů) takže se máme i přes léto na co těšit!