TJ SOKOL Dobříš - Dobříšští florbalisté zahájili úspěšně novou sezónu
Datum 24.10.2016 22:28:41 - Téma: Florbal žáci
     Dobříšským florbalistům začala současně s novým školním rokem podzimní závodní sezóna. Během prvního soutěžního měsíce dokázali hráči odehrát nespočet zápasů. V září se také oddíl florbalu zúčastnil několika akcí, které byly určeny pro všechny děti i dospělé, kteří si chtějí hru florbalu vyzkoušet na vlastní kůži.
     Dobříšští florbalisté zahájili sezónu účastí na akci „Dobříš v pohybu“ konanou 11. září ve sportovní hale v Dobříš. V rámci této akce se děti mohli florbalem blíže seznámit a vyzkoušet si základy této hry.
     Sport pomáhal pro dobrou věc
     V neděli 18. září florbalisté ve spolupráci s Aerobik studiem Orel Dobříš zorganizovali „Turnajový den pro varhany“, kde vystupovaly nejen závodní týmy, ale i kluci s florbalovými utkáními. V rámci tohoto dne se vybralo na dobříšské varhany 5.008,-Kč.
     Starší žáci si vyhranými utkáními zajistili postup
     V rámci neděle 18. září sehráli také první turnaj Florbalové unie starší žáci ve Zruči nad Sázavou, kde porazili nejen domácí TJ Jiskru 4:2, ale také FBC Říčany modré 6:1. A výhry dokázaly potvdit také ve finále výkonnostního koše, kdy porazili 101. Sportovní klub Praha 5:4. Tímto výsledkem si zajistili postup do vyššího výkonnostního koše.
     V neděli 2. října pak sehráli starší žáci v Říčanech utkání, a to s FbK Olymp Praha Poseidon 5 : 1 , Florbal Jesenice 2 : 5 a s FBC Unhošť 6 : 4.
     Pro dorostence byl první zápas v sezóně úspěšný
     V sobotu 24. září vyjeli na své první zápasy v sezóně také dorostenci. Svá první utkání sehráli s oddílem SPORT EDEN Beroun 12:2 (výhra pro Dobříš) a s PANTHERS Praha B 3:7 (prohra pro Dobříš).
     Dobříšský oddíl pořádal turnaj pro nejmenší hráče
     První říjnový den dobříšský florbalový oddíl zorganizoval turnaj pro kategorie elévů. A s výsledky mohl být nejmenší oddíl opravdu spokojenn, jelikož všechny turnaje vyhrál, výsledky 21: 1 sVorms Praha, 19 : 0 s Florbal Jesenice, 8 : 4 s FBC START 98 Kunratice white a 10 : 2 s FBŠ Bohemians Praha 4.
V tento den také hráli junioři, kteří bohužel prohráli jak s FBC Pitbulls Kolín 4 : 8, tak i s BLACK ANGELS C 1 : 7.
     I nejstarší muži odehráli první utkání v nové sezóně
     Svá prní utkání v sezóně také odehrál oddíl mužů. Mužstvo A hrálo v sobotu 17. září své první zápasy se Sokolem Rudná 3:9 a s Panthers Praha C 4:12. Mužstvo B pak hrálo o týden později, kdy oba dva zápasy remizovali s FbK 1996 Příbram 6:6 a s FBC Zdice 3:3.
     
     za oddíl Vlasta Doležalová