TJ SOKOL Dobříš - Sokolský první jarní den
Datum 29.3.2015 22:40:00 - Téma: Z činnosti oddílů
     Rok utekl jako voda a stejně jako vloni, i letos se sokolky a sokolátka naší dobříšské jednoty připravovaly na pražskou Přehlídku podiových skladeb oddílů všestrannosti. Kromě nás, seniorek, se tentokrát zúčastnila i děvčata ( a jeden chlapec ! )z oddílu aerobiku a žákyně z oddílu ropeskippingu se švihadly. Výprava, čekající na sobotní ranní autobus, byla tedy docela početná.
     Po prezenci ve vinohradské sokolovně jsme všichni spěchali na zkoušku své skladby. Zbytek dopoledne byl věnován procházce Prahou. Brzy po poledni jsme oblékli kostýmy a po nezbytném focení v hale u Tyršovy sochy začala přehlídka.
     Naše letošní vystoupení se jmenuje „Letušky“. Využily jsme v něm i opravdové „letuškovské“ zástěrky a klobouky. Děvčata vystupovala se skladbou „Správnej úlet“ (aerobik) a „Hey“ (švihadla). Na podiovkách zacvičilo a zatančilo přes 45 skupin z celé ČR. I tentokrát přijely i velmi šikovné slovenské sokolky až z Prievidzy. Přehlídku ukončila gymnastická exhibice.
     Pozdě odpoledne, slavnostním nástupem zástupců všech skladeb, každoroční sokolská akce skončila. Všichni účastníci ( od 3 – 80 let ) převzali z rukou starosty Prahy 2 a představitelů České obce sokolské diplomy za účast. Nakonec bylo uděleno i dvanáct mimořádných cen.
     A tak jsme si, my seniorky, domů přivezly už svůj druhý pohár. Tentokrát za „Elegantní skladbu pro seniory“.