TJ SOKOL Dobříš - Shrnutí sezóny 2013/2014
Datum 19.2.2015 23:16:16 - Téma: Florbal muži
     V tomto článku se společně ohlédneme za uplynulým kalendářním rokem 2014 našeho florbalového oddílu TJ Sokol Dobříš. Tento rok se nesl ve znamení mnoha změn, kterými náš oddíl prošel. V tomto roce náš florbalový oddíl splnil předsevzatý cíl, a sice udržení ve vyšší soutěži (PH+SČ liga mužů), kterou jsme si vybojovali ziskem druhého místa z předešlé sezony v roce 2013. Sezonu v roce 2014 jsme ukončili na pěkném sedmém místě, přesně v poklidném středu tabulky.
     Výsledková tabulka sezóny 2013/2014

     Cíl byl tedy splněn, náš team nemusel řešit otázku setrvání a záchranu v soutěži, ba naopak, svými povedenými a hlavně vyrovnanými výkony zanechal u soupeřů dobrý dojem. Celkem se naše soutěž skládala z dvanácti kol, v nichž jsme nastoupili k 24 zápasům.
     Před počátkem nové sezony 2014/2015 došlo již k uváděným změnám. Tyto změny byly především organizačního rázu v podobě založení druhého oddílu TJ Sokol Dobříš “B“. Největší novinkou pro rok 2014 byl tedy florbalový boj mužské kategorie hned na dvou frontách. Podnětem k založení druhého teamu byla zejména generační obměna a doplnění z řad juniorů naší široké mládežnické základny (jmenovitě: Bohata Vítek, Dragoun Jakub, Hadraba Patrik, Kohout Vojtěch). TJ Sokol Dobříš “B“ zabezpečuje dostatečné herní vytížení našeho početného hráčského kádru.
     TJ Sokol Dobříš “A“ prošel také hráčskou obměnou, když z jeho kádru odešli na hostování tři stabilní členové (Šimek Tomáš, Paul Vojtěch, Fišer Filip). O úspěšné zapadnutí do kádru se snažily některé nové tváře. Ačkoliv to v počátcích nové sezony nebylo jednoduché, náš team pokračuje v tendenci zlepšujících se výkonů.