TJ SOKOL Dobříš - Jan Holec - malý velký bojovník
Datum 14.7.2011 22:40:00 - Téma: Thajský box
     Borec TJ Sokol Dobříš Mistrem ČR v thajském boxu

     

     V oddíle kick boxu TJ Sokol Dobříš mu nikdo neřekne jinak než „Honzíku“. Když ho potkáte na ulici, nejspíš si ho ani nevšimnete. Letos na jaře oslavil čtyřiadvacáté narozeniny, měří 167 cm, váží 62 kg. Nenápadný, tichý, zdvořilý, usměvavý student Vysoké školy chemicko technologické, příští rok obhajuje diplomovou práci a inženýrský titul. Co je na něm zvláštního? Jeden titul už má - Mistr republiky v thajském boxu, nejnáročnější a nejtvrdší stand up disciplíně v bojových sportech.
     Dne 30. 6. 2011 v pražském klubu Sasazu nastoupil proti Markovi Novotnému klubu Extreme sports Praha a po tříkolovém zápasu, ve kterém svému soupeři v podstatě nedal šanci (vítězství 3:0 na body) zaslouženě převzal mistrovský pás.
     Na soutěžní aktivity se Honzík začal připravovat v oddílu kick boxu TJ Sokol Dobříš. V té době oddílové tréninky probíhaly v nevytápěné tělocvičně bez tekoucí vody a toalet, jen s nejzákladnějším vybavením. Navzdory těmto podmínkám přivezli dva borci z oddílu kick boxu už ze svých prvních závodů „X Team Cup“ v Brně na jaře 2010 zlaté medaile. Jedním z nich byl právě Honzík. Když prý tehdy maminka viděla jeho modřiny, řekla mu, že už si to v ringu vyzkoušel a tím by to mohlo skončit. Honzíkova odpověď zněla: „Tímhle to teprve začalo!“
     Tréninkové podmínky se zlepšily, kickboxeři začali trénovat v dobříšské sokolovně, Sokol pro oddíl zakoupil tréninkový ring. Následovala další série soutěží, ve které se Honzík, bojující v barvách Dobříšského Sokola, nominoval do české špičky a vítězného boje o titul Mistra republiky.