TJ SOKOL Dobříš - Jaro 2011
Datum 14.3.2011 20:59:54 - Téma: Florbal muži
     Florbalová sezóna našeho týmu se nachází právě v polovině své jarní části, a jak se zdá, forma našeho týmu se začíná postupně zvedat. Zvýšení důrazu na taktickou část hry a větší soustředění na kombinaci při nácvicích herních situací při tréninku se začínají zúročovat při zápasech.
     Již polovině jarní části máme na kontě získaných více bodů, než za celou podzimní část, což se projevilo i celkové tabulce, kdy se Sokol Dobříš pomalu zvedá ze dna tabulky. Ke zvýšení kvality týmu pomohlo i zapracování mladých perspektivních hráčů, kteří již nejen s mužstvem mužů trénují, ale stávají se i pevnými pilíři týmu při ligových zápasech. Doufejme, že tým bude dále pokračovat v těch lepších výkonech jarní části a odpoutá se od příček v tabulce, které jsou ohroženy sestupovou matematikou.
     Udržení konkurenceschopnosti v naší florbalové soutěži je čím dál těžší, hlavně z důvodů stále větší popularity tohoto mladého sportu, a s tím spojené stále se zlepšující herní kvality soupeřů, které jsou podporovány širokou mládežnickou základnou velkých měst, kde jsou samozřejmě i lepší podmínky pro ekonomickou podporu rozvoje tohoto sportu, hlavně v podobě kvality sportovního zázemí (moderní sportovní haly, či tělocvičny vybavené vhodným sportovním povrchem) a možností intenzivnějších tréninkových hodin.
     Nicméně, hlavně díky výborné partě lidí, která na velice kvalitní úrovni mužský florbal již několik let na Dobříši drží a podpoře Sokolu Dobříš, splňuje působení našeho florbalového oddílu to nejdůležitější, a to radost ze společně strávených chvil na sportovišti, často i mimo něj. A to nám přináší stále novou chuť se dále se svými spoluhráči a kamarády scházet a užívat si společné chvíle při dalších týmových úspěších či neúspěších, držet a rozvíjet možnosti pro další nadšené sportovce a hlavně mládež zapojit se do kouzla týmového sportu a obohatit tak svůj život o příjemné zážitky spojené se sportovní činností.
za oddíl florbalu Tomáš K.