TJ SOKOL Dobříš - Setkání v přírodě - Strž
Datum 13.10.2010 22:30:00 - Téma: Uspořádané akce
     V sobotu 2. října 2010 se sešlo 119 sokolů z deseti sokolských tělocvičných jednot u památníku Karla Čapka ve Strži nedaleko Dobříše. Pořadatelem tohoto srazu byla TJ Sokol Dobříš. V 11.11 hodin jsme se sešli u Mohyly nedaleko Strže, pozdravili jsme se, zazpívali si huťskou písničku a seznámili se s programem tohoto srazu a s jednotlivými úkoly.

     Modrou stuhu v rybníku Strž splnilo celkem 30 účastníků. Jednotlivé tělocvičné jednoty mezi sebou soutěžily v těchto úkolech: přesmyčky, pamatovačka, doplňovačka, básnička, co to bylo? a záplata. Porota udělila nejvyšší ocenění ve skládání básně TJ Sokol Zlíchov. Tato TJ zvítězila také v celkovém bodování. Kromě malých hříček si všichni zúčastnění mohli opéci buřta na ohni, navštívit Památník Karla Čapka ve Strži a potom zahrát bojovou hru, kterou připravili sestry a bratři z TJ Sokol Březové Hory.
     V brzkém odpoledni jsme se přesunuli od Strže na nedaleký kopec, děti hrály hry a my ostatní jsme si užívali krásného výhledu. Při závěrečném nástupu, kdy byly vyhlášeny výsledky soutěží, rozdány drobné odměny, pamětní lístečky a zazpívána huťská píseň, začalo poprchávat. Rozloučili jsme se a vydali směr železniční zastávka ve Staré Huti. Sluníčko toho dne až na malou vyjímku svítilo, a tak jsme si užili pěkný den v místech kudy chodil a získával inspiraci pro svoji tvorbu spisovatel Karel Čapek.
          Lenka Kohoutová